Florin ȘUȚU, pictor

|
190 vizualizări

Florin Șuțu s-a născut in anul 1959, la Ploiești.

Este licențiat în Artă, secția Pictură din cadrul Academiei de Artă București, clasa profesorului Ion Sălișteanu.

A participat la tabere de creaţie: Slănic-Prahova, Medgidia, Brebu, Seciu, Răhău-judeţul Alba, Valea Doftanei, Lom-Bulgaria.

De umărul maestrului Sălișteanu m-am atins cu sfială, dar cu bucuria ireală de a mă afla în preajma unui uriaș artist, a unui pedagog care făcea din zilele de corectură duminici irepetabile.

Comentariile Domniei Sale semănau, întrucâtva, cu un autentic și elegant slalom printre metafore, făcându-ne să înțelegem că vopseaua nu este, ci devine culoare numai și numai prin relaționare la context.

De la Domnia Sa am înțeles că gestul plastic spontan este mai plin de emoție și înțelesuri decât orice formă a precauției și că nimic nu se înnoadă în durată în absența emoției, ci se destramă în banal, în risipă generoasă de materiale.” Florin Șuțu

Din punctul meu de vedere, pictura este o scrisoare de dragoste olografă în care îndrăgostitul nu e preocupat de caligrafie, de calitatea cernelii ori a creionului care scrie, ci de emoția care îl îndeamnă, care îl copleșește și îl face, uneori, să greșească, alteori să fie exuberant. „Florin Șuțu

Artistul a avut de-a lungul anilor, prezentări personale la Galeriile de Artă din Ploieşti, orașul său de rezidență, începând cu cele din 1997, 1998, 1999, 2000, 2002.

Premii și distincții obținute:
2019, Premiul pentru pictură, acordat de Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu Quintus”;
2018, Premiul pentru pictură acordat de Primăria Municipiului Ploiești;
2018, Premiul pentru pictură, acordat de U.A.P. România, la Bienala Internațională „Ion Andreescu”, Buzău;
2015, Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești.

Merită să afli și despre

Sugestii: