Maria JARDĂ, pictor

|
25 vizualizări

Maria Jardă s-a născut in anul 1981, in Pașcani, județul Iași.

Totul se derula în imaginația mea, iar în imaginația mea aveam tot ce mi-aș fi dorit, lucru care m-a ajutat foarte mult; e o formă abstractă de a picta ceva figurativ” Maria Jardă

In perioada 2011-2014 a urmat Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Pictură, clasa profesorilor Horea Paştina şi Mihai Sârbulescu.

Intre anii 2014-2016 Master în cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Pictură, clasa Prof. Conf. Univ. Dr. Horea Paştina.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Cele mai bune lucrări ale mele sunt făcute în foarte scurt timp. Nu ai mereu inspirație să lucrezi, dar când vine, trebuie să te prindă lucrând.

Atunci, Dumnezeu îți dă acea bucurie pe care o întâlnești în copilărie, de care spune Hegel, și care te eliberează de toate și timpul nu există, iar tot ceea ce ai trăit în acel scurt moment este așezat pe pânză”. Maria Jarda

Lucrările sale se află în colecții particulare din țară și din Statele Unite ale Americii, Spania, Franța, Thailanda.

In 2011 a primit Premiul III, acordat de Centrul Cultural „Dunărea de jos”, Galaţi, în cadrul expoziţiei „Oraşul amintirilor”

Merită să afli și despre

Sugestii: