Maria Unțanu, pictor, grafician

|
37 vizualizări

Maria Unțanu este unul dintre artiștii consacrați ai orașului Slobozia.

O prezență discretă, dar remarcabilă, care lucrează până la 10 ore zilnic într-o tehnică unică, greu de stăpânit… Tehnica se numește «stippling».

Stippling-ul este o tehnică artistică în care imaginea este realizată prin aplicarea de puncte mici și regulate pe suprafața suportului, astfel creându-se iluzia formei și texturii. Aceste puncte pot fi aplicate cu creion, cerneală, tuș sau alte materiale similare.

Stippling-ul necesită răbdare și precizie, iar rezultatul final poate fi deosebit de detaliat și impresionant.

Maria Unțanu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists' Union of Romania‏).

"Grafica Mariei Untanu este o reevaluare a experienței personale în raport cu trecerea sa prin această lume. Același chip transformat în câteva atitudini, unele de o demnitate străină ființei, altele de o profundă tristețe, relevă metamorfoza figurii, deseori explicită fără a se lăsa disecată. Gesturile pe care artista le imprimă ego-ului sunt asumate, mișcările sunt excepții de la regula încremenirii, iar dacă există o estetică a tăcerii, aici este locul potrivit pentru afirmatia că arta Mariei Untanu depășește stadiul terapiei necesare descoperirii ființei prin meditație și contemplare, transformându-și arta în tăcerea pe care Osho o definea ca acel spațiu în care omul se trezește." Ana Amelia Dinca

Merită să afli și despre

Sugestii: