Aurel MANOLE, pictor

|
38 vizualizări

Aurel MANOLE s-a născut in data de 17 aprilie 1953, satul Căuieşti, comuna Drăguşeni, județul Galați, si a încetat din viata in data de 8 noiembrie 2015, Galați.

A absolvit Facultatea de Arte Plastice din Iaşi, Secţia Pedagogia Artei şi Desen (1979) şi Facultatea de Arte Decorative şi Design a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi (1996).

Doctorat în arte vizuale la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, conducător, prof. univ. dr. Mihail Mănescu (2009).

A fost profesor la catedrele de arte vizuale ale Liceelor de artă "Hariclea Darclée" din Brăila şi "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, director general artistic al Centrului Cultural „Dunărea de Jos" din Galaţi şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici - filiala Galaţi.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists' Union of Romania‏) din 1990.

Din copilarie de pe la patru ani, am pictat pereţii din spatele casei părinteşti cu cărbune. Mi-a plăcut atât de mult, încât fiind copil, renunţam la joacă ca să pot să mă retrag în casă şi să umplu blocul de desen cât mai repede. Primeam ameninţări de la părinţi ca să nu mai termin atat de repede caietele iar eu cu grijă, pictam şi pe o parte şi pe alta şi coperţile la cărţi. Toate coperţile la cărţi erau pictate!” Aurel MANOLE

În 1997 a obţinut brevetul înregistrat la OSIM, pentru invenţia sa în domeniul artelor vizuale, intitulat “Amestec şi fuziune cromatică şi instrumente de lucru”.

Lucrări ale sale se află în colecţii de stat şi particulare din România şi din Anglia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Italia, Israel, Lituania, Olanda, Polonia, Spania, S.U.A..

Merită să afli și despre

Sugestii: