Tudor Plăieșu, pictor

|
26 vizualizări

Tudor Plăieșu s-a născut in data de 4 martie 1976, Târgoviște, județul Dâmbovița.

Tudor Plaiesu a absolvit Universitatea de Arta Bucuresti.

Sunt adeptul punctului de vedere classic în care binele şi frumosul sunt versanţi ai aceluiaşi munte, însă, ştim foarte bine, frumosul devenit ispită în calea desăvârşirii spirituale precum ramurile sălbatice ale unui pom roditor care conduc pe cai gresite seva menita rodului si in final copacul, slabit de puteri se usuca. Frumosul poate fi un frumos care aduna si conduce spre rod sau un frumos care risipeste si conduce spre uscaciune dar ma indoiesc de faptul ca acel din urma frumos mai poate fi numit frumos din moment ce menirea sa e pierzania.“ Tudor Plaiesu

Tudor Plaiesu lucreaza grafica, pictura murala si de sevalet, gravura, ilustratie si coperta de carte, fotografie. Stapaneste tehnicile vechi si lucrarile sale de grafica reflecta aceasta maiestrie, fie ca este vorba de creion, penita, gravura, acuarela si laviu sau tehnici mixte.

Lucrările sale se afla in colecții private in Romania, Franta, Italia, Belgia. Expoziții personale (Hilton, 2009, business event), expozitii de grafica de grup (Atelier 35).

Merită să afli și despre

Sugestii: