Dragoș MORARESCU, pictor, arhitect

|
48 vizualizări

Dragoș Morărescu s-a născut in anul 1923, în Bucureşti, si a încetat din viata in anul 2005.

Între anii 1944 și 1947 studiază la Academia de Belle-Arte. În paralel a urmat și cursurile Facultății de Arhitectură din București pe care o absolvă în 1949.

Debutează în 1943 la București, în cadrul Salonului Oficial de Arte Decorative, la Ateneul Român, obținând mențiunea I.

Opera lui s-a constituit în câteva cicluri tematice: ”Mitologii autohtone”, ”Metamorfoza formelor”, ”Personalități ale spiritualității românești”, ”București-aspecte de ieri și azi”.

Mi-a plăcut să desenez de când mă ştiu, căutând nu numai familiarele naturi statice dar şi aspectele pitoreşti ale naturii, atât in peisajele de la ţară cât şi in cele urbane. Însă chipul oamenilor m-a atras in mod deosebit, mai ales a celor a căror trăire sufletească le-a modelat semnificativ trăsăturile feţei.” Dragoş Morărescu

A folosit cu ușurință o mare varietate de tehnici: pictură de șevalet, linogravură, desen, pictură murală în tempera și frescă, guașe, litografie, cerapastel, sculptură în foaie de metal.

Muzee și colecții faimoase din România, Franța, America, Italia, Japonia, Grecia, Austria, Germania, Spania, Portugalia, Canada, Australia au în expunere permanentă lucrări de Dragoș Morărescu.

Merită să afli și despre

Sugestii: