Mihai TARAȘI, pictor

|
44 vizualizări

Mihai Tarași s-a născut la data de 5 iunie 1958, in Dorohoi, Botoşani.

În 1987, urmează cursurile Facultăţii de Muzică şi Arte Plastice, secţia arte plastice – pictură, clasa Prof. Adrian Podoleanu.

Este conferențiar universitar doctor la secţia pictură, Facultatea de Arte Vizuale, Universitatea Naţională de Arte George Enescu Iaşi.

În lumea în care trăim, cred că termenul artist este un termen tehnic legat mai ales de statutul profesional. În logica asta, pot spune că am aflat că sunt artist în momentul terminării facultății când am intrat, cu arme și bagaje, în interiorul condiției mele profesionale. Probabil, pot considera diploma de licență ca un fel de act de „ungere” a mea ca artist. Pentru spectacol, mi-ar plăcea să vă spun că dintotdeauna, dar nu este adevărat. Un critic de artă mi-a spus odată că sunt un artist născut, nu unul făcut. Am luat-o ca pe un compliment, mi-au strălucit puțin ochii, dar cam asta a fost tot. Eu sunt un om obișnuit – nu am tulburări artistice de comportament – care se ocupă cu arta la fel cum alți oameni obișnuiți se ocupă cu alte activități.” Mihai Tarași

Premii:
2012 Pemiul U.A.P., Salonul anual de artă Artis
2012 Gold medal, European Visual Art Exibition
2009 Medalia de aur, Expoziția internațională a creativității și inovării Creativity and innovation European year
2009, Week of creativity and innovation in Aparte
2011 Premiul pentru pictură N. Tonitza, Salonul Artis, U.A.P. Iași
1985 Premiul I, Festivalul artei studenţesti, Braşov.

Merită să afli și despre

Sugestii: