George Petrea, pictor, scriitor

|
37 vizualizări

George Petrea s-a nascut in data de 1 mai 1942, în comuna Nişcani, Lăpuşna, Republica Moldova.

Intre anii 1989-1995 a urmat Facultatea Artă Plastică şi Decorativă, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, Chişinău.

Pictez din natură unde găsesc locuri frumoase, le caut. Uneori umblu o zi întreagă şi nu găsesc. Eu pictez şi nu doar. Eu scriu, am 25 de cărţi pentru copii”, George Petrea

În 2001 George Petrea devine membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova, iar în 2005 – membru fondator al grupului de creație „Vibrație”.

Este poetul care merge la natură cu trusa de culori, practic în toate peisajele care le prezintă în expoziţie este o poezie. La aceasta vârstă înaintată de 80 de ani este plin de viaţă şi dornic de a crea. Invităm pe toţi cei care iubesc peisajul românesc şi cel basarabean să vină la această frumoasă expoziţie” Dumitru Bolboceanu.

A editat mai multe cărți de versuri pentru copii: ”Scump ca lumina”, ”Stropi de soare”, ”Huța-huța cu crenguța”, ”Povestea unei flori”, ”Aricică gospodar”, ”Hai să creștem împreună”, ”Visul peștișorului”, ”Prințesa codrului”, ”Iepurașul Lulu” ș.a.

Merită să afli și despre

Sugestii: