Corneliu IONESCU, pictor

|
40 vizualizări

Corneliu Ionescu s-a născut in anul 1956, la Pitești, Argeș.

La Academia de Arte din București a avut dascăli pe Sorin Ilfoveanu, Zamfir Dumitrescu și pe Ștefan Câlția, fiind elevul profesorului Gheorghe Șaru.

Înaintea absolvirii Academiei de Artă, pictorul Corneliu Ionescu a debutat în arta plastică fiind laureat al Festivalului Național de Artă Studențească din anul 1977 și mai apoi, în anul 1980 a obținut premiul revistelor „Amfiteatru” și „Viața Studențească”.

Membru al U.A.P din anul 1990

La capătul unui secol artistic agitat și rebel, în care se pare totul a fost spus, artistul care caută în continentul expresivității zone încă neexplorate și fertile devine un fel de ciudățenie. El poate fi perceput ca un "caz", dar și ca un posibil model pentru utopia regăsirii valorilor intrinseci actului artistic. Un astfel de personaj este și Corneliu Ionescu, pictor prin substanța ființei sale, preocupat până la obsesie de găsirea unui privilegiat loc propriu, distinct și definitoriu.” Virgil Mocanu

Lucrări în colecții particulare din România, Italia, Franța, Germania, Austria, Suedia, Japonia, Elveția, Canada, Chile, Turcia, Australia.

Corneliu Ionescu este unul dintre pictorii cărora nu le este frică de corpul omenesc, dimpotrivă, îl promovează în prim-plan şi prin el îşi transmite mesajul de vibraţie şi frumuseţe. Tehnica impecabilă îi permite maestrului să pună în gesturile simple o anumită dinamică a contemplaţiei, o poză a atmosferei care vorbeşte de la sine. Tuşa amplă aşează planurile în ordinea intrării în scenă şi pune accentele care scot în evidenţă micile detalii ce nu sunt niciodată lipsite de importanţă.” Marius Tiţa

Alte Premii si Distincții
1982 – Bursa de atelier „Frederic Stork
2004 – A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler de președintele României Ion Iliescu.

Merită să afli și despre

Sugestii: