Muzeul Breslelor Incze László, Târgu Secuiesc, Covasna

|
39 vizualizări

Primul muzeu a fost înfiinţat în perioada interbelică de avocatul Dienes Ödön (1874-1936).

In 1971, muzeul un nou spaţiu, în clădirea Primariei, un imobil construit în 1857, fapt ce a dus la intensificarea eforturilor de colecţionare a obiectelor.

Paralel cu strângerea obiectelor, s-au declanşat şi lucrări de transformare şi reamenajare a spaţiilor clădirii, pentru a răspunde cerinţelor muzeistice.

Expozițiile permanente ale noului muzeu au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–49.

Muzeul Breslelor are și o secție etnografică care expune renumita colecție a păpușilor „Zsuzsi și Andris”, îmbrăcate în haine populare specifice regiunilor țării noastre.

Merită să afli și despre

Sugestii: