Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, București

|
68 vizualizări

Apartamentul în care se află în prezent Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” a fost achiziționat de familia Minulescu în anul 1934.

În 1991, Mioara Laurenția Minulescu, fiica lui Ion Minulescu, artist plastic, a lăsat apartamentul și patrimoniul aflat în el, prin testament, Muzeului Național al Literaturii Române.
Casa memorială, compusă dintr-un apartament de cinci camere şi dependinţe, este dedicată poetului Ion Minulescu.

Încă din holul de la intrare, vizitatorul este întâmpinat de o expoziţie impresionantă de artă plastică.
Colecția aflată în apartamentul poetului Ion Minulescu (1881-1944) cuprinde documente literare, scrisori, manuscrise, fotografii inedite și o colecție impresionantă de tablouri și sculpturi.
Printre semnatarii operelor de artă aflate aici se numără Alexandru Ciucurencu, Margareta Sterian, Henri Catargi, Iosif Iser, Victor Brauner, Camil Ressu, Lucian Grigorescu, Cecilia Cuțescu Storck, M. H. Maxy, Al. Satmari, Oscar Han, iar unele lucrări sunt realizate chiar de Claudia Millian (1887-1961), soția poetului.

"Dacă v-ați întoarce în timp în zilele în care trăiau Ion Minulescu, soția și fiica în acest apartament ați găsi apartamentul exact cum este și acum. Fiica scriitorului, când a donat muzeului Literaturii Române acest apartament a specificat în actul de donație ca acest apartament să fie păstrat exact ca și cum părinții ei ar locui în continuare aici. noi nu avem cordoane, etichete, afișe, nu atingeți… nu.. tocmai pentru a se păstra acest aspect de casă care este în continuare locuită." Adrian David, muzeograf Muzeul Literaturii Române

Adresa Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”: Bulevardul Dr. Gheorghe Marinescu nr. 19, et. 2, ap. 12, sector 5, interfon 5

Merită să afli și despre

Sugestii: