Recunoscut la nivel național drept creator și păstrător al valorilor tradiționale (primit în Academia Artelor Tradiționale în anul 1995), Mircea Lac face dovada caracterului excepțional al performării.
Meșteri populariOlivia Tima, meșter popular care a țesut mai bine de 60 de ani, s-a născut pe 6 iunie 1937 în Sălciua, județul Alba și a trecut în neființă în august 2021.
Meșteri populariFlorin Poenariu (născut la 25 noiembrie 1973, la Cugir) este caracterizat unanim ca un pictor iconar cu un excepţional talent nativ, arta sa combinând elemente tradiţionale transilvane cu influenţele benefice ale picturii brâncoveneşti de la sudul
Meșteri populariGara din Alba Iulia a fost construita în anul 1868, în stil romantic (istorism), odată cu linia de cale ferată Arad-Alba Iulia, prima cale ferată din Transilvania.
Gări vechiAlexandru Hentia s-a născut in anul 1878 si a încetat din viata in anul 1925.
Pictori româniÎnființat între 1970 și 1979, în incinta fostei exploatări aurifere, muzeul oferă trei secțiuni diferite, în egală măsură inedite, prezentând tezaurul tehnic cules de-a lungul a zeci de ani de conservare și săpături arheologice.
MuzeeRimetea este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Alba, Transilvania, România.Satul se aflată într-o vale (în depresiunea Trascăului), la poalele munţii Trascăului. Lângă sat se ridică, aproape dramatic, Piatra Secuiulu
Locuri și VetreNicu Stancu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists' Union of Romania).
Pictori româniUnul dintre cei mai renumiți meșteri populari, moș Costică, așa cum îi spunea toată lumea, a trăit între anii 1938 și 2016.
Meșteri populariCasa memorială „Avram Iancu” este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Incești din comuna Avram Iancu, județul Alba, România.
Case și muzee memorialetainele sculptatului în lemn le-a deprins în satul său natal, din tinerețe, inspirându-se singur din modelele de pe stâlpii funerari și crucile vechi din Cimitirul Pianu și Loman.
Meșteri populariConstantin Boer-Dondoş s-a născut la 2 iunie 1941, în Sălciuna de Jos, judeţul Alba, si a incetat din viata in data de 25 decembrie 2013
Pictori româniPornind pe soseaua ce duce la Sebes, la nici 15 km de Alba Iulia, veti ajunge in localitatea Lancram.
Case și muzee memorialeCastelul Bethlen-Haller a fost construit în stil renascentist de tatăl cancelarului Transilvaniei, Miklos Bethlen, între anii 1560 – 1624.
Cetăți și CasteleHoria FLÂMÎNDU (Horea FLĂMÂND), s-a născut la Alba Iulia, in anul 1941.In anul 1965 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti.In perioada 1976 - 2006 a fost profesor de sculptură la Universidad Andrés Bello, Chile
Sculptori româniSava Henția s-a născut la data de 1 februarie 1848, Sebeșel, si a încetat din viata la data de 21 februarie 1904, Sebeșel.
Pictori româniCarol PLEŞA s-a născut la Alba Iulia, in anul 1911 si a încetat din viata la Cluj-Napoca, in anul 2006.
Sculptori româniLetitia Munteanu s-a nascut in data de 7 februarie 1902, in Blaj, judetul Alba si a incetat din viata in anul 1979, la Cluj.
Pictori româniIlie BERINDEI s-a născut în 20 iulie 1946, în Câmpeni, județul Alba
Sculptori româniNicolae Coroiu este moţ născut în satul Târşa, județul Alba, pe 29 ianuarie 1951 şi a prins dragoste de cântec de când era copil, de la tatăl său, care cânta la taragot.
RapsoziCunoscută şi ca „Marea lu' Horia”, interpreta de muzică vocală tradiţională Maria Dulău, s-a născut pe 9 aprilie 1947 in satul Biia din comuna Șona, județul Alba .
Rapsozi