Liviu Adrian SANDU, sculptor

|
45 vizualizări

Liviu Adrian SANDU s-a născut la Galaţi, in anul 1968.

In perioada 1889 – 1992 a urmat Şcoala de Arte, specializarea Sculptură; iar intre anii 1991 - 1997 - Arte Plastice, Decorative şi Design, specializarea Sculptură, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, Academia de Arte „George Enescu", Iaşi.
In 2011 a obținut titlul de Doctor în Arte Vizuale, cu teza „Morfologia emoţiilor în sculptura figurativă", coordonator Prof. Univ. Dr. Constantin Ionescu Prut. Calificativ: Magna Cum Laude. Specializarea Sculptură, Facultatea de Arte şi Design, Universitatea de Vest din Timişoara.

Din 2013 este membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din America, Secţiunea „International”.

El combină metode testate în timp cu noi inovații tehnologice, creând modele 3D care îl ajută să realizeze sculpturi realiste și expresive care nu doar imită, ci și transformă realitatea. Unele dintre ele au tușe suprarealiste, scobite în diverse forme topologice și curbe care încă mai poartă asemănări umane. „Scopul meu final”, urmărește Sandu, „a fost să învăț cât mai multe despre modelarea tridimensională, să editez forme spațiale virtuale și corpuri umane, care în cele din urmă m-au ajutat să devin un sculptor mai bun”. Claudia Moscovici, critic de artă

Premii şi distincţii:
1996 - Premiul I la Concursul de Creaţie Plastică „N. Tonitza”, Iaşi;
2013 - Premiul Galei Culturii şi Patrimoniului Gălăţean pentru expoziţia personală Emoţii, Expresii, Fizionomii;
- Finalist în Concursul Internaţional de Artă Realistă Contemporană, organizat de Art Renewal Center din SUA.

https://www.youtube.com/watch?v=2XDld1zn9OY

Merită să afli și despre

Sugestii: