Cristian CRESTINCOV, sculptor

|
34 vizualizări

Cristian CRESTINCOV s-a născut la Chișinău, Moldova, in anul 1983.

In perioada 2002 – 2006 a urmat Universitatea Naţională de Arte, secţia Sculptură, București.
1998 - 2000 - ucenic în atelierul sculptorului Dorin Lupea;
2000 - 2003 - ucenic în atelierul sculptorului Anton Raţiu;
2003 - 2004 - atelier particular Steve Corso (pentru piața americană).

Conceptul meu despre arta, in special sculptura, se bazează pe stilul modern, un echilibru intre figurativ si abstract, liniile ce ies de sub mana mea si formele ce capătă un fel de sens al vieții intr-un final, daca poate fi numit final. Am tendința sa revin de fiecare data asupra muncii mele, linii, forme, idei, umbre, goluri, plinuri, lumini, de parca mi-as dori acestea sa existe veșnic. Aceste idei, forme si linii au tendința sa apară intr-o clipa in imaginația si viată mea, iar in aceeași fracțiune de secunda dispar sa poată da naștere altor idei. De aici cred ca si izvorăște simțul de continua schimbare si evoluție.” Cristian CRESTINCOV

Cristian CRESTINCOV, sculptor

In perioada 2014-2015 a participat la restaurarea Palatului Patriarhal București, Biserica Sfântu Gheorghe cel Nou din București.
Cristian Crestincov a avut șansa de a lucra alături de mari sculptori in viata (artistul roman Ioan Bolborea) la realizarea monumentului „Carageliana” din fata de la Teatrul National București sau la macheta Monumentului Marii Unirii Naționale, vernisata la Muzeul National Cotroceni.

Merită să afli și despre

Sugestii: