Nicolae AMBROZIE, pictor

|
56 vizualizări

Nicolae Ambrozie s-a născut in data de 19 decembrie 1931 in localitatea Străoane, județul Vrancea si a încetat din viata in anul 2016.

Intre anii 1953 – 1959 a urmat cursurile Academiei de Arte Frumoase din Iași, iar începând din anul 1959 a participat aproape la toate saloanele oficiale de pictura.


Membru al Grup Arte 26 – Petre Comarnescu si al Asociației D”Art Da Vinci.

Nimic in plus nu l-ar putea ridica mai sus decat este! Stilul sau aparte si inconfundabil, bunul simt artistic si modestia sa ca om socheaza de la distanta.


Numai timpul si ce lăsăm posterității ne definesc mai fidel decât am făcut-o eu pentru inca un mare prieten care ne onorează prin prezenta sa in gruparea Arte 26.
” Nicolae Gadonschi – Tepes

Nicolae Ambrozie este un mare iubitor al peisajului si al naturilor statice, in care, prin imortalizarea cladirilor ori a obiectelor, realizeaza adevarate performante de compozitie in care formele dialogheaza intre ele si apoi cu privitorul, artistul isi urmareste fara preget motivul. Temperament liric, sensibil, cu o capacitate imaginative la limita dintre concret si symbol, artistul dezvaluie o forta sugestiva si emotionanta a realului.” Alexandru Cebuc

Lucrări in colecții particulare din Romania, Belgia, Italia, Olanda, Franța, Germania, Israel, Australia, SUA, Elveția, etc

Merită să afli și despre

Sugestii: