Marcel BEJGU, pictor

|
52 vizualizări

Marcel Bejgu s-a născut in data de 23 septembrie 1951, Bătrâni, Prahova.

Marcel Bejgu a studiat la Institutul Pedagogic de Arte Plastice din Iași și la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București si a debutat în 1974.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1979.

După debutul său din 1971, la expozițiile studențești (Institutul Pedagogic de Arte plastice, Universitatea din Iași și Universitatea de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București), a urmat o serie cu peste 80 expoziții personale, de grup și internaționale – la Ploiești, Sinaia, Bușteni, Buzău, Târgoviște, Eforie, Bucuresti, Greiswald și Magdeburg-Germania, Torun-Polonia, Escrennes- Franța, Madrid-Spania.

Marcel Bejgu se vădeşte a fi, neîndoios, o natură lirică, un artist fascinat de posibilitatea integrării noastre spirituale în natură. Dar, demn de remarcat, el nu flatează natura, înfrumuseţând-o – dacă acest lucru ar fi cu putinţă, - inutil şi artificial, după cum nu flatează nici predispoziţiile sentimentale ale omului în faţa peisajului. Lirismul lui se plasează în orizontul obiectivei consemnări, de o manieră picturală, aptă să iradieze multiple sugestii, să capteze ecourile şoptite şi tulburătoare ale lumii vii în care trăim.” Cornel Radu Constantinescu

Lucrările pictorului Marcel Bejgu se află in colecții de stat și particulare din Italia, Austria, Germania, Elveția, SUA, Canada, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Brazilia, China și- bineînțeles- România.

Un pictor adevărat nu poate să mintă. Tot ceea ce simte, tot ceea ce trăiește pune pe pânză și, dacă el este sincer întotdeauna, atunci se formează stilul. De aceea toată lumea spune că recunoaște stilul și recunoaște o lucrare de-a mea, chiar dacă sunt printre alte o mie. Probabil că ceva din mine se regăsește acolo, pe pânză, întotdeauna, și atunci, dacă cunoști pe cineva și îl revezi de mai multe ori, atunci îl recunoști”. Marcel Bejgu

Merită să afli și despre

Sugestii: