Eduard Rafael Multhaler, pictor

|
51 vizualizări

Eduard Rafael Multhaler realizează lucrări de grafica, tehnica mixta, ulei pe sticla si pe panza

Eduard Rafael Multhaler este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists' Union of Romania‏).

Dincolo de aderenta entuziasmanta la subcultura punk sau de zglobia performanta erotica, Eduard Multhaler este un pictor coborator din nazdravaniile malereiului gotic si neerlandez revazut cu ochiul unui modern ca Otto Dix* sau Grosz. Si, in pofida atator istorice referiri, el este un grafician contemporan din Romania cu harul de a sintetiza si alte contributii autohtone pe care generatia sa le-a imaginat prin ateliere si braserii,cu putine sanse de a pacali vre-o data cenzura pudibonda.Iata insa ca a sosit si momentul acestui Multhaler cu doua fete” Andrei Pintilie

*Otto Dix s-a născut la 2 decembrie 1891 în localitatea Untermhaus, Germania, și a murit la 25 iulie 1969 în localitatea Singen, Germania. A fost un pictor și grafician german, cunoscut pentru contribuțiile sale în stilul expresionist și pentru implicarea sa în mișcarea artistică cunoscută sub numele de "Noii Obiectiviști".

În timpul perioadei naziste, operele lui Dix au fost declarate "arte degenerate" și i-a fost interzis să picteze. După cel de-Al Doilea Război Mondial, și-a reluat activitatea artistică și a continuat să creeze lucrări relevante și provocatoare.

Moștenirea artistică a lui Otto Dix este impresionantă, iar operele sale sunt expuse în numeroase muzee și galerii de artă din întreaga lume, fiind recunoscute pentru impactul lor social și estetic.

Merită să afli și despre

Sugestii: