Vitalie BUTESCU, pictor

|
20 vizualizări

Vitalie Butescu s-a născut in data de 3 octombrie 1972, in Ștefan Vodă, raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova.

A urmat cursurile Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău la clasa profesorului Sergiu Fusu, pe care a absolvit-o în anul 1990.

În anul 1999 Vitalie Butescu s-a stabilit în capitala Angliei, la Londra, fiind acreditat de Bayswater Road Artists Gallery.

Și-a expus lucrările atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia, Marea Britanie (la renumita galerie londoneză „Harlequin Gallery”) și S.U.A.

Are lucrări în colecții particulare din România, Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Slovenia, Japonia, Marea Britanie, SUA și în Muzee de artă contemporană din București – Cotroceni, Aiud, Medgidia, Constanța, Slatina.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru corespondent al International Academy of Culture and Art.

Seva metaforică a picturii lui Vitalie Butescu rezidă în nuanţele griurilor colorate ce conferă monumentalitate tablourilor, care au de multe ori în plină pagină un element definitoriu pentru o aşezare ori pentru un loc care-şi păstrează însuşirile afective prin atributele expresive rezultate din paleta cromatică, dezvăluind elementele văzute de aproape ce au în contrapondere perspectivele ample, cuprinse dintr-o singură privire, presărate cu maluri, stânci, ape, ierburi pictate într-un joc subtil al tuşei, de un gestualism şi o eleganţă ce denotă o empatie a artistului cu motivul pictural.” Ana Amelia Dincă

Merită să afli și despre

Sugestii: