Stefan SADOVNIKOV, pictor

|
61 vizualizări

Stefan Sadovnikov s-a născut in data de 8 iunie 1948, in Badragii-Vechi, raionul Edinet, Moldova.

In 1974 a absolvit Facultatea de litere (limba rusa), Balti, Moldova, iar intre 1983-1988 Facultatea “Pictura si Grafica”, Universitatea Pedagogica de Stat “Ion Creanga”, Chisinau, Moldova.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Moldova; membru al Uniunii Cineastilor si al Confederatiei Uniunilor Cinematografistilor; membru al Uniunii Oamenilor de Teatru.

Cariera sa artistică în domeniul artelor frumoase și-o începe la Studioul Cinematografic „Moldova-film", ca apoi să și-o continue la Studioul „Telefilm Chișinău", în calitate de pictor-decorator principal al filmelor artistice și documentare (1988-1996). În perioada anilor 1995-1997 colaborează cu Centrul de Artă Contemporană (CAC).

În anii 1996-1998 activează în calitate de pictor-decorator șef al Teatrului Dramatic Rus „A. Cehov", iar prin cumul este pictor-desenator în cadrul Departamentului de Arheologie, Etnografie și Istoria Artei al Academiei de Științe a RSSM. În aceeași perioadă de timp, el lucrează asupra ciclurilor (seriilor) de picturi: „Amprentele timpului trecut", „Istoria unui nebun", „Povestiri biblice", „Unicul și Unica"

Începand cu anul 1990 participă la circa 50 de expoziții în țară și străinătate.

In 1984 a primit medalia de bronz la EREN a URSS pentru elaborarea unui ciclu de 40 de desene care aveau ca subiect refacerea unor vechi monumente din Moldova

Merită să afli și despre

Sugestii: