Elena Boţan, pictor

|
50 vizualizări

Trăiește si activează in Arad.

Elena Boţan este membra a Uniunii Artiștilor Plastici din România (Visual Artists' Union of Romania).

Hărăzită reuşitei prin acces la virtuozitatea unor gesturi şi armonizari originale aţi depăşit evident riscul repetitivului operaţi cert prin filtrul transfigurării ce spiritualizează sunetul argumentului cromatic .Trăiesc sincer bucuria de a se constata evoluţia în performanţă creativă a pictoriţei Elena Boţan. Manifestarea domnieie sale în câmpul artei devine expresia viguroasă a unei reale vocaţii de-a transfigura aspecte din neprevizibilul poetic al naturii şi vieţii. A ajuns deja la o degajare şi dezinvolturăa configurării plastice, desăvârsind lucrări încărcate de emoţie , luminozitate, splendoare.” Negoiţă Lăptoiu

Elena Boţan are peste 800 de picturi în acuarelă în cei 50 de ani de activitate.

Am muncit foarte mult de-a lungul celor 50 de ani, dar mi-am găsit drumul cel mai eficient în pictatul icoanei – icoana care reprezintă lumina spre Cer și lumina sufletului artistului. Artistul când lucrează simte acel portret care vrea să-l facă și poate să-i dea o imagine care să-l apropie pe cel ce privește icoana, să-l îmblândează într-o rugăciune și să-i dea o credință” Elena Boțan.

De asemenea, are în palmares zeci de expoziţii în Arad şi în alte oraşe din ţară, dar şi în Ungaria, Germania şi în Italia. Elena Boţan a colaborat de-a lungul anilor cu galeriile de artă din Arad, Timişoara şi din Sfântu Gheorghe.

Merită să afli și despre

Sugestii: