Palatul Sârbesc din Arad

|
32 vizualizări

Palatul, situat în Piata Sârbească din Arad, a fost ridicat la începutul secolului al XX-lea potrivit proiectului arhitectului arădean Emil Tabacovici.
A fost construit la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului Milan Tabacovici, fiind casă de raport și sediul Oficiului Parohial Sârb.
Este un edificiu cu parter și două etaje, de mari dimensiuni, cu o desfășurare pe trei străzi.
Elementele decorative construite și aplicate specifice stilului, de mare varietate ca formă și dimensiuni, sunt într-o dispoziție aparent simetrică. De fapt, dispoziția lor, este asimetrică, ce atrage și impune, înlăturând astfel monotonia simetriei pe o desfășurare atât de vastă.

Palatul Sârbesc, Arad

Milan Tabacovici, unul dintre cei mai renumiţi arhitecţi arădeni la începutul anilor 1900, fiind autorul unei opere arhitecturale impresionante.
Timp de peste 50 de ani, din 1891 si până în 1944, a proiectat și construit numeroase imobile cu destinaţii din cele mai diverse: biserici, şcoli, spitale, teatre, cinematografe, bănci, cazărmi militare, clădiri administrative, comerciale şi de locuit, pe un întins teritoriu geografic, în localităţile care aparţin astăzi Ucrainei, Ungariei, României, Slovaciei şi Serbiei. Dar cel mai mult a construit în orașul natal Arad.

Merită să afli și despre

Sugestii: