Muzeul telecomunicațiilor, Sfântu Gheorghe, Covasna

|
38 vizualizări

Un muzeu al telecomunicațiilor ce reunește peste 3.500 de dispozitive tehnice, majoritatea vechi, dar funcționale, a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe.

Obiectivul Sepsi TeleTár: să salveze și să prezinte echipamentele de comunicații şi telecomunicații, a celor pentru înregistrarea sunetelor şi imaginilor, precum şi a dispozitivelor tehnice disponibile, respectiv să trezească interesul, să implice în activitate copiii și adulții interesați de tehnologie.

Sala de prezentare este un spațiu expozițional interactiv, care oferă vizitatorului posibilitatea de a atinge obiectele şi a le testa.

În sala de practică lansăm cursuri de electronică pentru grupuri de începători, intermediari și avansați, care, pe lângă cunoașterea instrumentelor de bază (instrumente de măsurare, generatoare), oferă şi
oportunitatea de a învăța operațiuni simple (determinarea erorilor, cositorire) și de a face reparații.
De asemenea, sala de practică găzduiește diverse prelegeri pentru grupuri mici, cursuri, instruiri în grup, „extensii” ale orelor de fizică sau tehnologie, programe Școala altfel, proiecții de filme științifice, experimente, predarea codului Morse, cursuri de radioamatorism, reparații de instalații electrice, a aparatelor de uz casnic, precum şi organizarea altor activități tehnice, cu acord prealabil.
În sala de bibliotecă există o colecție de cărți de specialitate ce pot fi studiate la la fața locului, dar există şi posibilitate de împrumut, aici fiind stocată şi digitalizată arhiva fostei televiziuni orășenești (STV) din Sfântu Gheorghe, pot fi audiate discuri şi casete audio şi pot fi vizionate casete video vechi.
Adresa de corespondenţă: RO-520023 Sfântu Gheorghe, str. Kriza János, nr. 4.

Merită să afli și despre

Sugestii: