Simona NUŢIU GRADOUX, sculptor

Simona NUŢIU s-a născut la Timişoara, in anul 1966.
Este fiica artistului și profesorului Romul Nuțiu, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai expresionismului abstract european, curent manifestat dincoace de Cortina de Fier în vremea Războiului Rece.
Din 1994 se stabileşte la Nancy, Franţa.

Simona NUŢIU GRADOUX, sculptor

In anul 1988 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, Cluj-Napoca, România; in 1999 – DNSEP/ Ecole Nationale Supérieure d’art, Nancy, Franţa; iar in anul 2001 Universitatea „Paul Verlaine”, departamentul de Arte Plastice, Metz, Franţa.

Simona NUŢIU GRADOUX, sculptor

A beneficiat in 1992 Bursa AFRA, Paris, Franţa; iar in anul 2002 de Bursa pentru creaţie, Direcţia culturală a regiunii Lorraine, Franţa.
Studiile din Franța mi-au permis o re-contextualizare și o poziționare personală diferită, în raport cu lumea. Trecerea printr-o instituție franceză mi-a deschis orizonturile și m-a impulsionat pozitiv. Toate aceste diferențe de viziune între cele două sisteme m-au ajutat să-mi construiesc un drum propriu atât ca artist, cât și ca profesor de expresie plastică.” Simona NUŢIU GRADOUX

Intre 1990 – 1994 este Asistentă la Universitatea de Vest, Facultatea de Arte şi Design, Timişoara, România; din 1999 – Profesor de Expresie plastică la „Ecole de Condé”, Facultatea de Design şi Arte aplicate, Nancy, Franţa.