Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu

Descoperim și susținem creativitatea. Iar creativitatea nu se poate exprima fără stăpânirea și sudoarea meșteșugului.

Premiile Vatra MCP

În anul 2022 Vatra MCP împreună cu Muzeul ASTRA din Sibiu au organizat Olimpiada tinerilor meșteșugari, la care au participat peste 200 de tineri talentați și truditori.

Trimite povestea ta

Asociația Vatra Meșterilor si Creatorilor de Patrimoniu, prin proiectele derulate, comunitatea și voluntarii care ne sunt alături, susține oamenii creativi, care, prin talentul si truda lor, reușesc sa creeze ce doar noi, oamenii, putem reuși si păstra. 

Misiunea și valorile Vatra MCP

Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu (Vatra MCP) are ca scop și misiune susținerea și promovarea creativității umane, conservarea și promovarea patrimoniului cultural, artistic și meșteșugăresc, patrimoniu care, astfel creat, implică, total sau esențial, contribuția umană. 

Valorile esențiale și de substanță ale Vetrei MCP sunt oamenii și creativitatea lor. Sunt Oamenii cu Nume, cu propriile descoperiri, trude și realizări. Oamenii care își descoperă și oferă celorlalți propriile bucurii și trăiri. Sunt oamenii care susțin tot ce-i omenesc, ce este creat, firesc, din firea umană.

Proiectele Asociației noastre pot fi susținute prin voluntariatul celor care cred în creativitatea umană, în talentul și truda celor care meșteșugăresc, precum și prin susținerea financiară sau de altă natură atât a oamenilor cu nume, cât și a locurilor cu identități proprii.