Matei GASPAR, sculptor

Matei GASPAR s-a născut in Oțelu-Roșu, Caraș-Severin in anul 1971.

In perioada 1990 – 1996 a urmat Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu”, Cluj-Napoca.

Matei Gașpar este cadru didactic al UVT din anul 2012 și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 2010, demersul său artistic cuprinzând 9 expoziții personale și participarea la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale, simpozioane și concursuri.
In anul 2011 a fost distins cu Premiul special acordat de către Primăria oraşului Chişinău la Saloanele Moldovei, expoziţie-concurs de artă plastică contemporană, ediţia XXI, Chişinău şi Bacău.

Matei GASPAR, sculptor

În cuprinsul teritoriilor supuse rigorilor geometrice, Matei Gaşpar păstrează, de regulă, ceva din prospeţimea primei întâlniri cu lucrurile, din impetuasa afirmare a focului, din surprizele unei materii în mişcare. Această continuă erupţie materială, consumată cu o nedisimulată bucurie, este la acelaşi nivel temporal, controlată de discursul figurilor geometrice spre care este atras artistul. De fiecare dată peste tensiunile materialului se suprapune caligrafia acestor semne ale intervenţiei sale conştiente în dinamica limbajului.” Prof. Univ. Dr. Constantin Prut