Marius BACRIU-PETRESCU, sculptor

Marius BACRIU-PETRESCU s-a născut la Sibiu, in anul 1968 si a încetat din viată la data de 3 august 2020.
A absolvit în 2004 Facultatea de Arte Plastice din Timișoara, obținând un master în Sculptură la aceeași facultate, în 2006, fiind atestat în restaurări clădiri istorice din piatră (2007).
A participat la expoziții de grup în Galeria Army, Galeria Pro Arte și Salonul Artelor Vizuale (Lugoj), Salonul Internațional de Arte Plastice, Galeria Helios, Muzeul de Arte și Prefectura Timiș (Timișoara), Salonul Internațional de Arte Plastice (Sibiu), etc. A deschis expoziții personale la Galeria Army (Lugoj, 2000), Galeria Pro Arte (Lugoj, 2005, 2006), Galeria 28 (Timișoara, 2006), Galeria Passpartu (Sibiu, 2006), Galeria Helios (Timișoara, 2008), CEC (Sibiu, 2009).

Marius BACRIU-PETRESCU a fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Surprinzătoare în lucrările lui Marius Bacriu-Petrescu este monumentalitatea pe care o oferă lemnului. Pornind de la forme ancorate într-o estetică ce aminteşte de structurile arhaice, puternic sugestive, sculptura artistului poate fi definită prin multidimensionalitate: fie că propune o trecere, o deschidere sau o îmbinare a unor ipotetice medii, fiecare dintre lucrările sale înglobează un adevărat univers, o poveste ce nu cunoaște limitări conceptuale.” Andra Miruna Stancu (Mirela Dăuceanu)