Marian Victor Gingiu, pictor, artist plastic

Marian Victor Gingiu s-a născut la data de 27 iunie 1977.

In perioada 1992 – 1996 a urmat Liceul de Arte Plastice din Drobeta Tr. Severin, Secţia Pictură, iar intre 1996 – 2001 Facultatea de Arte Timişoara, Secţia Textile, Clasa – Prof. Dr. Magda Ziman.

In anul 2009 a obtinut titlul de doctor, domeniul Arte plastice şi decorative, cu lucrarea Imprimeul textil, modalităţi plastice de realizare artistică, prof. coordonator Ioan Iovan.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România filiala Timişoara din 2005.

Ca artist, cred că mă caracterizează diversitatea. Sunt genul de artist care caută în permanenţă şi atunci când găseşte o cale e dispus să renunţe la ea chiar dacă, poate, este o experienţă favorabilă, pentru o altă experienţă care poate duce pe alte drumuri favorabile. Există o categorie de artişti care, atunci când se descoperă pe sine, continuă în acelaşi sens şi creaţia lor este oarecum repetitivă. Brâncuşi spunea că cel mai rău este să te copiezi pe tine. Încerc să mă detaşez de aceste tendinţe. Anumiţi critici spun că e bine să îţi construieşti o anumită personalitate artistică. Bineînţeles că îmi pun amprenta în tot ceea ce fac, dar sunt dispus la tot felul de căutări şi asta se materializează şi prin diverse tehnici şi prin diverse abordări stilistice”. Marian Victor Gingiu