Iulian Dalin TOMA, sculptor, pictor

Iulian Dalin TOMA s-a născut la Bucureşti, in anul 1970.

In perioada 1992 – 1997 a urmat Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, secţia „Pedagogia Artei”, Academia de Arte, București, România; iar intre anii 1997 – 1998 Masterat în Pedagogia Artei, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, Universitatea Națională de Arte din București, România;
In anul 2006 a obținut titlul de Doctor în Sociologie, titlul tezei de doctorat: Dimensiunile psihosociale ale muzeului contemporan, îndrumător: Prof. univ. dr. Elena Zamfir, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti, România.

Din 1998 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia Pictură (Filiala București), iar din 2012 membru individual al Asociației Muzeelor în Aer Liber din România (afiliata ICOM, ICOMOS, AEOM).

Toma Dalin este un artist cu un demers mai puțin practicat – atît de analitic –, atunci cînd pregătește o expoziție. Simte, ca pe o diagramă cu valoare plastică, un parcurs al memoriei existențiale, prin praguri, trepte, trasee, și apoi le aproximează urmele lor iconice … Modularea și serialismul nu răcesc deloc discursul plastic la Dalin. Semne cu miez de simetrie cruciformă dansează melodic pe traseele ordonatoare ale asamblajelor sale picturale.” Aurelia Mocanu

In 2009 Nominalizare pentru premiile Salonului Internaţional de Pictură Cărbunari 2009, ediția a III-a, Muzeul Florean, Baia-Mare, Maramureş, România; iar in anul 2011 a primit Premiul I al concursului de creaţie „Materia Viva”, International Artistic Association and Art Gallery Aripa, Torino, Italia (lucrare premiată: Existenţe XXVII, ulei / pânză.