Ion POPESCU NEGRENI, pictor

Ion Popescu Negreni s-a născut la data de 2 ianuarie 1907, în Negreni, județul Olt, si a încetat din viata la data de 28 octombrie 2001, la București.

Absolvent al Academiei de Arte Frumoase, București, în anul 1931, la clasa de pictură a profesorilor Camil Ressu și Constantin Artachino.

Din 1954 până în 1972 a fost profesor la Institutul de Arte Plastice din București.

Lucrări în muzee și colecții particulare din: România, Franța, Germania, Suedia, Italia, Israel, S.U.A., Brazilia, Elveția.

Gloria în artă, se obține prin ardere proprie, printr-un consum dureros al ființei tale. Ca pictor, am căutat pe cât am putut să prevăd aceste lucrări cu niște virtuți spre a trece prin vama timpului și, la analiza doctă a teoreticienilor, să nu mă umilesc, să păstrez tăcere.” Ion POPESCU NEGRENI

Opera sa adună numeroase, diverse şi valoroase opere de artă, materializate în picturi, desene şi sculpturi, care-i definesc astăzi personalitatea artistică, făcând ca operele sale să fie din ce în ce mai atractive pe piaţa liberă de artă din România, lucrările ce-i poartă semnătura bucurându-se de creşteri constante a cotelor de tranzacţionare, aşa cum sunt menţionate şi în Indexul pieţei de artă.

Premii si titluri:
1968 – „Meritul cultural” clasa a II-a;
1979 – Premiul pentru pictura al U.A.P.;
1987 – Marele premiu al U.A.P.;
1992 – Premiul Academiei Române;
2000 – Ordinul pentru merit – MARE CRUCE.