Galeriile de Artă Ceramică „Anton Ciobanu”, Bacău

Galeriile de Artă Ceramică „Anton Ciobanu” se află în Bacău, pe strada Decebal, nr 1.
Galeria este structurată pe trei săli ce prezintă diferite etape ale evoluției artistice a ceramistului Anton Ciobanu, faimos atât în țară, cât și în restul lumii.

Colecția intitulată “Pământ, Formă, Culoare” a ceramistului amator Anton Ciobanu cuprinde piese din ceramică viu colorate, create în ţară şi SUA.

Anton Ciobanu (22 mai 1939, Călugăra – februarie 2004, Bacău) început să învețe tainele ceramicii încă din copilărie, părinții ocupându-se cu olăritul.
Între anii 1965–1968 a urmat cursurile Școlii Populare de Arta din Bacău, la secțiile de ceramică și pictură.
În 1988 a plecat în Statele Unite dar până atunci, a avut 20 de expoziții personale și nenumărate participări la expoziții de grup atât în România cât și în străinătate.
După aproape 10 ani petrecuți in America si alte 3 expoziții personale în Philadelphia și New York se reîntoarce în Bacău unde înființează în 2003 prima galerie privată de artă ceramică din Bacău.
In 2004, artistul ceramist Anton Ciobanu a primit postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Bacău, în semn de recunoaștere si apreciere a contribuției adusa promovării imaginii si vieții spirituale a orașului de pe malul Bistriței.