Flory Buia, meșter popular in arta țesutului si cusutului

Flory Buia, este meșter popular si instructor la Scoala Populara de Arte si Meserii Pitești.

Totodată activează ca specialist in telecomunicații in mediul corporatist de peste 30 ani.

Din pasiune pentru arta si cultura este păstrătoare de tradiții a meșteșugului țesut cusut perpetuând acest meșteșug copiilor din comuna Bogați, județul Argeș, in atelierul din cadrul Scolii Populare de Arte si Meserii Pitești, secția externa meșteșug cusut țesut Bogați.
Flory Buia participa activ la târgurile tradiționale organizate in tara, fiind invitata permanent sa susțină ateliere de țesut cusut cu copii si adulți in cadrul mai multor muzee din București si tara, cat si evenimente private.
Pasiunea pentru cusut si țesut a dobândit-o de la bunica si mama sa din copilărie, încă de la vârsta de 6 ani își meșterea fel de fel de lucrușoare pentru păpuși. La 12 ani, la indemnul bunicii sale, cosea produse de arta decorativa (fete de mese, ștergare) pentru lada de zestre, iar la vârsta de 14 ani își meșterea hăinuțe pentru garderoba proprie folosind fel de fel de tehnici vechi de brodat, crosetat si tricotat învățate pana la acea vârsta.

Flory Buia s-a perfecționat in arta țesutului sub îndrumarea meșterului popular Viorica Olivotto prin cursurile pe care le-am urmat la Scoala Populara de Arte si Meserii din Pitești.
Traditiile stravechi, cat si costumul popular romanesc reprezinta identitatea noastra culturala astfel trebuie sa lasam generatiior viitoare cate o particica din noi ducand mai departe traditiile romanesti invatand copii mestesuguri traditionale romanesti , ca sa nu uitam cine suntem si de ce am ajuns aici. Prin produsele pe care le confectionez , reprezint costumul traditional romanesc si incerc sa nu las traditia sa piara respectand canoanele vechi ale tesutului si cusutului„, spune dna. Flory Buia.