Elena SCUTARU, sculptor, pictor

Elena SCUTARU s-a născut la Galaţi, in anul 1964.

In 1993 a beneficiat de Bursă de studii în cadrul „Tempus”, programul „FH Design Aachen”, Departamentul de gravură şi serigrafie, video, sculptură, prof. Wolfgang Bier; iar in anul 1994 – Studiu în formula de student invitat la Akademie der Bildenden Künste, Academia de Arte din Viena, Departamentul grafică prof. Günther Damisch, Austria.
In perioada 1988 – 1995 a urmat Facultatea de Arte Plastice, Academia de Artă, specializarea Sculptură, Prof. Napoleon Tiron, Bucureşti. Intre anii 2003 – 2008 Studii doctorale la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.
In anul 2009 obţine titlul ştiinţific de Doctor în Arte vizuale.

1999 – Artist in residence la Viena, Fundația Kultukontakt, Viena, Austria.
Din 1997 este Lector. univ. la Universitatea de Arte din București.

Din 1996 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Abordez teme care au ca pretext omul şi existenţa lui, autoportretul ca pretext, obiectul ca formă arhietipală. Dematerializez obiectul şi figura umană reducând imaginea la semn, la simplul contur, la absenţă.” Elena SCUTARU

Lucrează sculptură, pictură, asamblaj, instalație, fotografie și desen interesul în ultimii ani fiind către instalație, colaj tridimensional, sculptură, combined paintings, desen colorat.

Are numeroase participări în rezidențe artistice și expoziții personale, colective sau grup atât în țară, cât și în străinătate.

In anul 1996 a primit Premiul l, concursul pentru realizarea unui monument la Târgovişte, Dâmboviţa; iar in 1997 Premiul Galeriei Halelor, Bucureşti.