Vasile Buz s-a născut in data de 14 ianuarie 1935, in Storojineţ, Bucovina de Nord
Repertoriul practicat de rapsodul Vasile Ungureanu, alături de membrii grupului său este deosebit de valoros, de origine arhaică, țărănească, reprezentat de genuri pastorale și ale obiceiurilor ocazionale de iarnă.
Colecţia de sculptură este găzduită chiar în casa sculptorului Vasile Catana şi este alcătuită din peste 300 de sculpturi.
Vasile Șușca, s-a născut la data de 28 mai 1961, în comuna Săcel, județul Maramureș, făcând această comună faimoasă datorită măștilor pe care creează, de aproximativ 20 de ani.
Cu spaţii de expunere pe două nivele unde piesele sunt dispuse în cele cinci săli , reprezentând şapte secţiuni mari (pictură, grafică, sculptură, artă populară românească şi artă decorativă europeană, orientală şi extrem-orientală).
Observator Astronomic s-a conturat în 1908, când amiralul Vasile Urseanu a devenit președintele Societății Astronomice Române.
Aflată în localitatea Pârscov, Casa Memorială „Vasile Voiculescu” recreează atmosfera familială în care s-a născut şi şi-a petrecut o bună parte a vieţii cunoscutul scriitor român.
Muzeul memorial Vasile Blendea s-a deschis în 2003 în Casa Angela Georgescu, o locuință veche, cu pridvor închis cu geamlâc așezat deasupra gârliciului pivniței, monument de arhitectură românească de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.
Casa memorială Vasile Alecsandri de la Mircești este un muzeu memorial înființat în casa în care a locuit scriitorul Vasile Alecsandri (1821-1890) în satul Mircești din județul Iași.
Clădirea principală este compusă din 10 încăperi cu expoziție permanentă. Intrarea principală se remarcă prin cele patru coloane, deasupra cărora se poate vedea un balcon, împodobit de doi pilaștri în stil ionic.
Casa în care Vasile Lucaciu și familia sa au locuit aproape 30 ani a fost construită în august 1837.
Casa Vasile Kazar din Vadul Izei este o casă tradițională de secolul al XVIII-lea pe care graficianul Vasile Kazar a achiziționat-o în vederea folosirii ei pentru creație.
Casa de la Ghindaoani in care s-a nascut marele filozof roman Vasile Conta a fost amenajata si inaugurata ca muzeu memorial si cuprinde elemente de istorie locala
Meșterul Vasile Găman s-a născut în anul 1936, în satul Lunca, comuna Vînători-Neamt.
Colecţia din casa muzeu deschisă în anul 1988 cuprinde peste 3000 de exponate, obiecte şi unelte vechi, cărţi, manuscrise, icoane, costume populare, măști, medalii, monede, etc.
Casa, ridicată în anul 1874, este construită din lemn, acoperită cu paie, formată din două camere, tindă și prispă, un exemplu de arhitectură populară specifică zonei Someșului inferior.
Înființat în 10 aprilie 1914, primește denumirea de Muzeul Vasile Pârvan abia în 1957.
Sculptorul Vasile Aciobăniței Mera s-a născut la 27 aprilie 1924, în satul Valea Grecului, comuna Duda-Epureni, județul Vaslui.
Vasile C. BLENDEA s-a născut in localitatea Peștișani, județul Gorj, in anul 1895 si a încetat din viata in anul 1983, București.
Vasile CONDURACHE s-a născut la Costești, județul Vaslui, in anul 1919 si a încetat din viata la Bacău, in anul 1999
Vasile CERCEL s-a născut in Bacău, in anul 1946.