Clădirea, ridicată în stil românesc, cu verandă la intrare, foarte bine luminată, are doua încăperi, fiind construită făra etaj.
Muzeul Prima școală românească din Brașov se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului.
Prima școală românească din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a fost atestată documentar în anul 1799.
Muzeu-Atelier Școala de la Piscu este un spațiu cultural nou, deschis în inima unui vechi sat de olari.
Școala normală de fete din municipiul Arad a fost finalizată în anul 1909, în stil Secession.
Fosta Şcoală Civică Orăşenească, azi sediul Spitalului ORL de pe strada Tudor Vladimirescu, a fost construită în 1908 după planurile arhitectului Emil Tabacovici.
Școala Normală „Carol I”, azi Liceul pedagogic, este situata in municipiul Câmpulung, Str. Mărășești, nr 15, judetul Arges.
Școala generală nr. 1 „Oprea Iorgulescu” este situata in municipiul Câmpulung, Str. General Poșoiu, nr. 1, judetul Arges.
Casa Fostiropol (Școala Populară de Artă din Pitesti) este situata in municipiul Pitești, Bd. Republicii, nr. 66, judetul Arges.
Fosta Școală Comercială din Bacău este situata pe Str. Cuza Vodă, nr 1 si a fost construita in anul 1935.
Casa ”POPA”, a devenit, în decursul anilor, un spațiu expozițional și de creație, înființat de creatorul popular Neculai Popa, dar și o destinație turistică pentru numeroși vizitatorii (români sau străini) care ajung să călătorească p
Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a fost înființat în anul 1936 ca muzeu de etnografie şi științe ale naturii, în anul 1967 fiind specializat ca muzeu al lemnului.
Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita să vizitați expoziția temporară cu piese vechi de sute de ani: FURCA DE TORS. Tradiție – Artă – Meșteșug, găzduită până la finele lunii aprilie de Secția de Etnografie și
Flory Buia, este meșter popular si instructor la Scoala Populara de Arte si Meserii Pitești.Totodată activează ca specialist in telecomunicații in mediul corporatist de peste 30 ani.Din pasiune pentru arta si cultura este păstrătoare de tradiții a
Muzeul de Artă "Iulia Hălăucescu", situat in Comuna Tarcău, Județul Neamț, a fost infiintat in anul 2003 si cuprinde picturi şi o colectie de arta populara – ceramica si obiecte din lemn, mobilier de epoca si ustensile din atelierul de creatie al
În anul 1968, în memoria vestitului Badea Cârţan, cioban din Cârţişoara, a fost inaugurat în centrul comunei un muzeu.
Înfiinţat în anul 1997, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească EMIL SIGERUS vine să umple un gol resimţit de muzeologia românească datorat reprezentării reduse a contribuţiei pe care saşii şi-au adus-o la formarea şi îmbogăţire
Lucrările de artă, în cea mai mare parte pictură, expuse în salon, atelier și în hol sunt realizate de Eugen Popa în intervalul 1940 - 1980.
Cunoscută sub numele de Casa Ștefănescu, edificiul este un adevărat monument de artă veche românească.
Galeria este structurată pe trei săli ce prezintă diferite etape ale evoluției artistice a ceramistului Anton Ciobanu născut în 1939 în comuna Călugăra, faimos atât în țară, cât și în restul lumii.
Prima pinacotecă a Botoşanilor a fost deschisă în 1960 într-o clădire situată în Calea Naţională nr. 162 prin strădania Ilenei Turuşancu – profesor de limba şi literatura română la Liceul „Mihai Eminescu” şi a pictorului Eugen Ispir.