VULCU MARIA, talentata in mestusugul pictarii de mobilier in stil secuiesc, este de loc din judetul Sibiu.
Tatiana Androne, talentata in mestesugul artei naive, este din judetul Ialomita.
Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu a susținut, anul acesta, Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” organizată de Muzeul Astra Sibiu, acordând trei premii speciale pentru secțiunile SCULPTURĂ, PICTURĂ și CERAMI
În anul 2023, Premiul special Vatra MCP pentru Pictură a fost acordat olimpicei Giuglea Roberta Bianca, care studiază la Liceul de arte „Hariclea Darclee” din Brăila, sub îndrumarea profesorului coordonator Gurgu Alexandru.
Muzeul este adăpostit într-un valoros castel din secolul al XIX-lea, monument istoric și de arhitectură - Castelul Misici - și a aparținut omului politic Sever Bocu.
Claudia Brăileanu s-a născut în anul 1981 în București.
Gheorghe Caruţiu s-a născut în data de 17 ianuarie 1957 în Constanța.
Radu Comşa s-a născut în anul 1975 la Sibiu.
Ovidiu Feneş s-a născut în data de 28 februarie 1978 în Târgu-Mureș, județul Mureș.
Daniel Petru Ionescu s-a născut în data de 19 iunie 1971 în București.
Ioan Popoiu s-a născut în anul 1952 în localitatea Panciu, județul Vrancea.
Diet Sayler s-a născut în anul 1939 în Timișoara, județul Timiș.
Donald Simionoiu s-a născut în data de 4 august 1969 în Buzău.
Mihai Ţăruş s-a născut în data de 10 decembrie 1948 la Sineşti, judeţul Ungheni, Republica Moldova.
Paul Timofei s-a născut în data de 17 aprilie 1980 la Braşov.
Ioan Iacob s-a născut în anul 1945 în localitatea Biertan, județul Sibiu.
Lucrările de artă, în cea mai mare parte pictură, expuse în salon, atelier și în hol sunt realizate de Eugen Popa în intervalul 1940 - 1980.
Prima pinacotecă a Botoşanilor a fost deschisă în 1960 într-o clădire situată în Calea Naţională nr. 162 prin strădania Ilenei Turuşancu – profesor de limba şi literatura română la Liceul „Mihai Eminescu” şi a pictorului Eugen Ispir.
Colecția „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck” cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe.
Casa in care se afla Colecţia de artă „Ligia şi Pompiliu Macovei”, situata pe Strada 11 Iunie nr. 36 - 38, sector 5, a fost cumpărată în 1952 de soţii Macovei şi transformată în locuinţă privată.
Inaugurat în 1978 Muzeul Colecțiilor de Artă, situat pe Calea Victoriei nr. 111, sector 1, oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului XX și până aproape de zilele noastre.