Casa Oprea Iorgulescu, aflata la intrarea in municipiul Câmpulung Muscel, este o construcție în stil eclectic, cu mai multe stiluri arhitecturale folosite împreună.
Pe strada C. A. Rosetti la numărul 8 ne întâmpină un imobil insolit în peisajul urban bucureştean, care adăpostește Muzeul „Theodor Aman”, primul muzeu de artă din capitală.
Pentru a fi creat acest muzeu s-au avut în vedere mai multe clădiri – Palatul Justiției, Palatul Poștelor și clădirea Sfatului Popular al Capitalei,
Obiectele Muzeului de Artă Constanța sunt expuse pe trei nivele ale celor două clădiri, legate între ele;
Muzeul este găzduit într-o construcţie monument de arhitectură, construită în stil neoclasic, a cărei istorie începe în anii 1807-1808, pe când se afla în proprietatea familiei Hermeziu.
Clădirea muzeului constituie ea însăși primul și cel mai important exponat de muzeu. Chiar golit de orice mobilier, edificiul constituie un punct de atracție.
Palatul Roset-Roznovanu este un monument de arhitectură construit în deceniile 7 - 10 ale secolului XVIII-lea, în Iași.
Înfiinţarea, în anul 1957, a unui Muzeu de Artă la Roman, răspundea unor cerinţe de cunoaştere a tradiţiilor artistice cu rădăcini adânci în această zonă
Muzeul judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, înfiinţat în anul 1955 prin strădania ctitorului muzeelor prahovene, prof. Nicolae Simache,
Teatrul sătmărean are o tradiție veche de 220 de ani. Primele spectacole au fost susținute în 1790 de către trupe ambulante
Clădirea Universității din Craiova, construită inițial pentru a servi drept Palat de Justiție, este un monument de arhitectură de interes național și una dintre cele mai reprezentative edificii ale orașului.
Palatul de Justiție din Suceava este o clădire-monument istoric construită în stil neoclasic în anul 1885 în municipiul Suceava pentru a servi ca sediu al Tribunalului și Judecătoriei.
Muzeul ocupă o clădire, monument istoric datând din 1880, construită de către moșierul Adam Mitache, în stil neoclasic, pe o fundaţie de secolul al XVIII-lea.
Palatul Dejan sau Deschan, cunoscut și sub numele de Palatul Scherter este un edificiu din Timișoara construit în 1735 de către consilierul Deschan în stil neoclasic.
Palatul Cultural a fost ridicat între anii 1911-1913, după planurile arhitectului arădean Lajos Szantay.
Ansamblul Castelului Salbek datează din perioada 1800–1850, în ultima perioadă fiind un sanatoriu pentru tratarea afecțiunilor pneumoftiziologice, până în anul 2009, când a fost retrocedat.
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a fost ridicat între anii 1872-1874 în stil neoclasic.
Piatra de temelie a gării a fost pusă la 10 septembrie 1868 în prezența lui Carol I, pe un loc ales de domnitor.
Gabriela Beja s-a născut în data de 4 decembrie 1958.
Castelul Kover Appel, datează din jurul anului 1824, dată la care familia baronului Kover de Rethat primeşte moşia localităţii Tisa Nouă (Wiesenhaid).
Conacul baronului Urbán de Monyoró, construit la mijlocul secolului al XIX-lea de către baronii Urbán de Monyoró, este situat la o distanță de 28 kilometri de municipiul Arad, în localitatea Șimand.