Moara de apă (vâltoarea) de la Bologa – cunoscută și sub denumirea de vâltoare era (și mai este încă folosită) la curățarea ecologică a covoarelor, cergilor, păturilor și obiectelor groase de îmbrăcăminte ale localnicilor din zonă.
Moara Grigorescu este situata in municipiul Câmpulung, Str. Brâncoveanu Constantin, nr 12
Moara lui Mazilu din Asău este situata in comuna Asău, judetul Bacau si a fost construita la începutul sec. XX
Moara Violatos este situata in municipiul Brăila, Str. Fața Portului, nr. 1-1A, județul Brăila.
Moara Likiardopulos este situata in municipiul Brăila, Str. Vadul Rizeriei, nr. 1, județul Brăila.
Moara lui Assan este situata in municipiul București, str. Silozului, nr. 25, sector 2.
Moara de vânt este situată la 3 km de satul Telița, comuna Frecăței, județul Tulcea.
Primul muzeu tehnic din România, a fost fondat în anul 1909 de inginerul Dimitrie Leonida, după modelul Muzeului Transportului din Berlin.
Morile de apă de la Rudăria au fost construite şi exploatate în sistem asociativ, sau „în devălmăşie”, cum spun localnicii, de mai multe familii având calitatea de „rândaşi” (după „rândul” cuvenit la măcinarea grânelor, în curs
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA este un muzeu în aer liber, situat în Dumbrava Sibiului, ce expune într-un mod foarte plăcut casele tradiționale din diferite zone ale țării și creează o atmosferă specifică anumitor regiuni d
Muzeul Memorial „George Coșbuc” este un muzeu județean din satul Coșbuc, județul Bistrița Năsăud.
Muzeul Etnografic al Moldovei a fost întemeiat în anul 1943. Sarcina de organizare a colecţiilor muzeale i-a revenit conferențiarului Ion Chelcea, numit de către Rectoratul Universităţii „Al. I. Cuza” la catedra de etnografie.
Între 1957-1967 muzeul are secții de arheologie, etnografie și științele naturii. Din 1969 muzeului etnografic funcționează în fosta clădire Vigadó (Reduta),
Silvia Tecoanţă, născută în anul 1940 în localitatea Alţâna de pe Valea Hârtibaciului, din județul Sibiu, într-o familie numeroasă, este o bună cunoscătoare a artei țesutului.
Irina Șteț, cunoscută și ca Irina lui Ion al lui Săvulea s-a remarcat printre țesătoarele din Săpânța pentru cergile sale, bogat decorate și colorate.
Lidia KOTZEBUE s-a născut in Saratov, Rusia, in anul 1885 si a încetat din viata la Moara Domnească, com. Găneasa, Ilfov, in anul 1944.
Dimitrie Gavrilean s-a născut in anul 1942, in Gura Humorului, județul Suceava si a încetat din viata in iulie 2012.
Ștefan Luchian s-a născut la data de 1/13 februarie 1868, in Ștefănești, Botoșani, si a încetat din viata la data de 28 iunie 1916, in București.
Constantin Niculescu s-a născut in data de 14 februarie 1944, in comuna Arcani, judetul Gorj.
Bertalan Kovács s-a născut în data de 9 octombrie 1951 în Baia-Mare, județul Maramureș.
Radu Călin Solovăstru s-a născut în data de 26 octombrie 1957 în Cluj-Napoca.