Casa natală a scriitoarei găzduieşte expoziţia ''Personalităţi iveştene'', în cadrul căreia se regăsesc materiale documentare şi obiecte care au aparţinut prozatoarei şi unor membri marcanţi ai culturii şi istoriei Iveştilor
Hortensia Masichievici Misu s-a nascut in data de 16 septembrie 1917, in Chitila, București, si a incetat din viata in data de 12 ianuarie 2010
Mihai Potcoavă s-a nascut in data de 6 martie 1948 in Bucuresti si a incetat din viata in data de 30 mai 2024, in BUcuresti.
Inaugurat în 1978 Muzeul Colecțiilor de Artă, situat pe Calea Victoriei nr. 111, sector 1, oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului XX și până aproape de zilele noastre.
Muzeul Aurului din Brad, unic in Europa, a luat ființă în 1896 când un geolog neamț a strâns câteva piese găsite în minele din zonă.
Casa memorială Vasile Alecsandri de la Mircești este un muzeu memorial înființat în casa în care a locuit scriitorul Vasile Alecsandri (1821-1890) în satul Mircești din județul Iași.
Clădirea principală este compusă din 10 încăperi cu expoziție permanentă. Intrarea principală se remarcă prin cele patru coloane, deasupra cărora se poate vedea un balcon, împodobit de doi pilaștri în stil ionic.
Ion GEORGESCU s-a născut la București, in anul 1856 si a încetat din viata tot la București, in anul 1898.
Dan Mateescu s-a născut la 8 aprilie 1943, la Moineşti, județul Bacău si a încetat din viata la data de 9 iulie 2021.
Adrian PÎRVU s-a născut la București la data de 30 iulie 1963.
Nen (Nicolae) Papadat a fost fiul scriitoarei Hortensia Papadat Bengescu
Nicolae (Gaina) Petrescu s-a nascut in data de 31 martie 1871, in Craiova, si a incetat din viata in data de 15 februarie 1931, București.
Mărţişorul, aceasta emblemă a lunii martie, fără de care întâmpinarea primăverii ni se pare de neconceput, îşi are originile in civilizaţia antică.
Fierarul Nagy György a învățat meseria de la părinți.
Silvia Tecoanţă, născută în anul 1940 în localitatea Alţâna de pe Valea Hârtibaciului, din județul Sibiu, într-o familie numeroasă, este o bună cunoscătoare a artei țesutului.
Născut în anul 1922 în comuna Budureasa, județul Bihor, renumită pentru meșteșugul lădăritului, Nicolae Laza a învățat de mic copil să iubească lemnul și arta făuririi lăzilor de zestre și a „lădoaielor”
Născută în anul 1921, Ileana Stan a Irinii a crescut în atmosfera creatoare a centrului etnografic de la Săpânța