Sorin Giubega s-a născut în 1960 în satul Olari-Horezu şi este unul dintre cei mai valoroşi ceramişti din România. A învăţat olăritul de la tatăl şi bunicul său, Gheorghe Giubega, şi a transmis, la rându-i, meşteşugul soţiei şi celor d
La paisprezece ani Victor Vicşoreanu (1927–1993) participă la prima expoziţie de ceramică, organizată la târgul de la Mânăstirea Bistriţa, la 15 august, de Sfânta Maria Mare.
Meșterul popular Stelian Ogrezeanu a fost și rămâne unul dintre cei mai valoroși și renumiți ceramiști horezeni, contribuind la nașterea renumelui ceramicii de Horezu.
Născut în anul 1940 în Olari – Horezu, județul Vâlcea, Dumitru Mischiu provine dintr-o familie cu tradiție în meșteșugul olăritului, moștenind dragostea și priceperea pentru lut de la tatăl său.
Andreea Carina Frigură, pasionata si talentata in mestesugul olaritului, este din Horezu, judetul Valcea.
Meșteșugarul vâlcean s-a născut in anul 1911, în satul Urșani unde își petrece copilăria. Acesta ia contact pentru prima oară cu arta meșteșugului după ce se căsătorește și se stabilește în Tănasești.
Născut în anul 1941, într-o familie în care meșteșugul olăritului s-a transmis din tată în fiu, Páll Antal și-a dedicat viața acestei ocupații.
Muzeul în sine este o clădire istorică, face parte din lista monumentelor istorice, a fost construită în 1883.În interiorul muzeului puteți vedea imaginea unei ferme tradiționale
Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad își desfașoară activitatea într-o clădire construită între anii 1964-1965, pe una din străzile vechi ale municipiului Brad
Muzeu-Atelier Școala de la Piscu este un spațiu cultural nou, deschis în inima unui vechi sat de olari.
Cula Duca (Măldărescu), ridicată în perioada 1812-1827, se află, împreună cu Cula Greceanu și Casa Memorială I.G.Duca, în „Complexul Muzeal Măldărești”, din localitatea Măldărești, Vâlcea.
Nicolae Rugea a trăit în acest sat între 1919 și 1980 și a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai dăruiți constructori de fluiere alămite.
Amelia Papazissu se evidențiază în mod deosebit pentru că este un ambasador al artei tradiționale autentice românești, pentru că, în afară de faptul că a confecționat lucrări în păr de capră
Născut în București, România, în 1977, Vlad Basarab a avut peste 20 de expoziții personale în SUA și Europa.
Constantin I. Oprița s-a născut în anul 1916, în satul Noapteșa, comuna Șișești din județul Mehedinți.
Dumitru Șchiopu, sau nea’ Mitrică, așa cum era cunoscut de prieteni și iubitorii de olărit, s-a născut în anul 1926 în satul Priporu, în comuna Vlădești, județul Vâlcea.
Meșterul Jozsa János s-a născut în anul 1942, în județul Harghita, în leagănul renumitului centru de olari de la Corund
Constantin NICOLIN s-a născut in Zătreni, Vâlcea, in anul 1931 si a incetat din viata la data de 21 sept. 2016, județul Argeș
Sergiu SĂLIŞTE s-a născut la Orleşti, Vâlcea, in anul 1947
Neculai Ciochină s-a născut la data de 9 noiembrie 1933, in Burdusaci, Bacău.
Dragoş Alexandru Bădiţă s-a născut in data de 21 aprilie 1987, in Horezu, judeţul Vâlcea, Romania.