Muzeul ilustrează, prin cele mai reprezentative descoperiri de la Hârşova şi împrejurimi, dezvoltarea civilizaţiei materiale şi spirituale din spaţiul dunărean
Muzeul Axiopolis funcţionează într-o clădire cu o istorie în spatele ei.
Muzeul a fiinţat între 1964 - 1975 într-o clădire improprie, în 1975 inaugurându-se actuala clădire, având un spaţiu generos, adecvat.
Monument istoric și de arhitectură religioasă a fost construit în perioada 1859 - 1865, în stil oriental.
Muzeul de istorie națională şi arheologie Constanța are o istorie de peste o sută de ani, perioadă ce poate fi împărțită în trei mari etape
Expoziția de bază cuprinde toate genurile artei populare repartizate pe zone etnografice, muzeul având caracter național. Clădirea muzeului datează din 1893 și este monument de arhitectură.
Expoziția permanentă a Muzeul Marinei Române este organizată pe criteriul tematico-cronologic, în conformitate cu periodizările istoriografiei clasice și are patru sectoare distincte
Muzeul de Istorie si Arheologie din Mangalia cuprinde o varietate de obiecte cu însemnătate istorica, începând cu exponatele aflate in incinta muzeului si încheind cu monumentele arheologice aflate pe teritoriul municipiului Mangalia
Edificiul este bine-cunoscut pentru somptuozitatea decorului său interior: pavaj mozaicat policrom întins pe toată suprafața sălii de pe terasa superioară, pereți placați cu marmură decorată variat.
Micul muzeu adăposteşte obiecte tradiţionale, specifice etniei tătare, vechi de sute de ani.
Doctorul Gh. Vintilă (1898 - 1978) a donat în anul 1960 comunei sale natale, Topalu, 228 lucrări de artă românească modernă în vederea alcătuirii unei colecţii publice de mare interes şi originalitate.
În anul 1968, atunci cand sculptorul face Constanţei donaţia iniţială, clădirea devine muzeu.
Complexul este format din Muzeul Cetății Histria și ruinele orașului greco-roman (secolul VII a. Chr. - secolul VII p. Chr.).
Obiectele Muzeului de Artă Constanța sunt expuse pe trei nivele ale celor două clădiri, legate între ele;
Tropaeum Traiani este un monument triumfal roman ridicat în cinstea împăratului Traian, între anii 106-109 d.Hr., pentru comemorarea victoriei romanilor asupra dacilor.
Construita la porunca regelui Carol I in perioada 1910 – 1913, Moscheea Regala este cea mai mare din regiunea Dobrogei.
Situat pe Bulevardul Ferdinand, teatrul are o arhitectură rafinată cu un fronton neoclasic.
În momentul în care începe construcţia Prefecturii, iar acest lucru s-a întâmplat începând cu anul 1903, prefectul Scarlat Vârnav se gândeşte să construiască şi o reşedinţă regală.
Cazinoul din Constanța a fost ridicat în anul 1909 și inaugurat îla data de 15 august 1910.
Constanța BUZDUGAN s-a născut la data de 25 ianuarie 1912, in Bucureşti, si a încetat din viata la data de 19 octombrie 1965, in Bucureşti.
Laetiția Constanța Lucasievici s-a născut in anul 1900 si a încetat in anul 1998.