Caricaturistul Gogu Neagoe la cea de-a XXIII-a ediție a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” .

Caricaturistul oltean Gogu Neagoe este invitat de onoare la Concursul Național „Călușul Românesc”, organizat la Slatina, în perioada 14-18 iunie. Acest concurs a ajuns la ediția a XXIII-a Slatina-Olt.

Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane și de pictură, caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Gogu Neagoe este  Ambasador Cultural al Academiei Internaționale “Mihai Eminescu”, și  a primit înalta distincție la Gala premiilor de excelență „10 pentru Craiova“, eveniment aflat la cea de a cincea  ediţie de 1 Decembrie 2022. Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”. 

Este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.

A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturistul oltean este invitat de onoare an de an la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântece Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august. Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”, Slatina, judeţul Olt. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din judetul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerulmamar, precum cel din 2015 pana 2019: „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”.

Caricaturistul oltean  și-a vândut mai multe lucrări de arta caricaturi cu personalități fotbaliști și 6 portrete al Simona Halep  în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea  defibrilatoare medicale automate și au fost montate in centre magazine din orasul Slatina Județul Olt.

De asemenea, Gogu Neagoe a inițiat și a coordonat concursul de creație plastică, ”Școala mea cea mai frumoasă”, pentru elevii cu vârste între 6 și 16 ani, din comunele și satele județului Olt. Gogu Neagoe caricaturistul cunoscut pentru evenimete sociale din Bucuresti și pentru județul Olt, a sutinunt cazul lui Mateo pe data de 28 mai 2023.

Mateo este băiețelul unei polițiste, agentă la Institutul de Studii de Ordine Publică. Micuțul, la 1 an și 2 luni a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantiă. Este un caricaturist oltean prin voluntariat, dar și pasiunea pentru desen și caricaturi .