Bogdana CONTRAȘ, pictor

Bogdana Contraș s-a născut in 1977 in București, Romania.

In anul 2000 a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, clasa prof. Vladimir Zamfirescu, iar in 2005 studiile aprofundate la aceeași universitate la clasa Prof. Marin Gherasim.

In anul 2006 a beneficiat de Bursa Kultur Kontakte, International Summer Academy of Fine Arts, Salzburg, Austria

Din anul 2001 este membra a Uniunii Artiștilor Plastici din Romania.

În lucrările artistei Bogdana Contraş, aerul capătă o consistență aparte: copacii cresc din piatră, cerul se apleacă în lampion, bărcile – ca niște oase de pește – transformă apa în aer, levitând cu delicatețea fulgilor de flamingo alb. Nimic din ceea ce desenează artista Bogdana Contraş nu se poate cuantifica. Cerul capătă greutate, piatra plutește, zidul se topește, umbra sparge piatra ca o fisură, golul se face opac și devine plin, iar nervurile copacului reconfigurează spațiul din jur, iluminându-l…. Lumile Bogdanei, par a nu avea nevoie de receptori. Lucrările capătă viață prin visători, pelerini ale unor lumi în care nuferii par să se agațe de cer, iar crinii leagănă balansoarul unei siluete evanescente…” Alexandra Crăciun

Picturile sale se găsesc in colecția Muzeului National de Arta Contemporana din București, Muzeul de Arta Târgoviște si in colecții particulare din Germania, Franța, Austria si Romania.

In anul 1998 a primit Premiul III – Expoziția Concurs „Accente & Amprente”, București.