Conacul Bellu este monument de arhitectură, construit în stil arhitectonic vechi românesc, la jumătatea secolului al XIX-lea.
Muzeul „Casa de târgoveț din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea” este monument de arhitectură aparținând tipului de casă țărănească de epocă, construită în jurul anului 1785, fiind caracteristică târgurilor prahovene.
In inima satului prahovean Sângeru ființează Muzeul Sătesc cu același nume, cunoscut obiectiv turistic pentru patrimoniul sau bogat in piese etnografice.
Câteva mii de pietre (peste 2000) cioplite de meşteri ţărani din satele României. Piese din piatră, multe de utilitate gospodărească, dar având şi valoare estetică, meşterul punând suflet în cioplitura lui în stâncă. Este cea mai cuprinz
Muzeul funcționează în sediul refăcut al clădirii anexe a “Școlii de misionare”, școală înființată de Nicolae Iorga în anul 1922.
Clădirea muzeului este o reproducere a Cramei, construită în anul 1777, conform inscripţiei aflate pe portalul uşii, fiind cea mai veche construcţie ţărănească din lemn de pe teritoriul judeţului Prahova şi printre cele mai reprezentative din
Muzeul „Conacul Pană Filipescu” Filipeştii de Târg, deschis la data de 24 mai 2016, se afla într-o clădire ridicată în jurul anului 1650 de către Pană Filipescu, ginerele postelnicului Constantin Cantacuzino.
Expoziţia permanentă cu tema ''Tohani - un popas pe drumul vinului'' a fost inaugurată în iulie 2003.
Casa face parte din complexul arhitectural medieval Brebu, alături de biserica fostei mănăstiri, zidul de incintă și turnul-clopotniță.