Colecția (Muzeul) de păpuși OLGA, Tg. Secuiesc, Covasna

|
44 vizualizări

Nagy Ibolya este fondatorul galerie de păpuși OLGA. A fondat galeria de păpuși în 2010 cu 175 de păpuși, iar astăzi deține mai mult de 1000 de păpuși.
La început a primit șase păpuși de porțelan în rochii de epocă, care i-au plăcut foarte mult și decora casa cu ele.

De atunci are această pasiune de a colecționa. Galeria de păpuși nu are un caracter educativ, ci oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori, transpunându-i într-o altă lume, într-o altă epocă cu ajutorul fanteziei, unde timpul se oprește și te vrăjește.

Colecția cuprinde foarte multe păpuși interesante, păpuși celebre.
Cu ajutorul soțului, Nagy Tihamer, a reușit să-si împlinesc visul de-a avea o Galerie de păpuși, într-o casă de epocă care a fost construita în anul 1910.
Galeria acum poartă numele de OLGA, în onoarea soacrei doamnei Nagy Ibolya.

Păpușile sunt așezate tematic, pe epoci, pe stiluri (victorian, rembrandian etc.) sau de locații.
Camera Păpușilor de porțelan – la loc de cinste, aici sunt așezate primele păpuși ale colecției.
Camera Verde găzduiește cele mai vechi păpuși din colecție – păpuși din perioada interbelică până la 1960 – aici se află și păpușa numită Chinezoaica (1927 – cea mai veche din colecție).
Camera de epocă ne poartă cu gândul la timpurile de mult apuse ale poveștilor regale cu prinți și prințese.

Camera nostalgia – este o călătorie în copilăria noastră – cu uniformele albastre, cu cerneala Pelikan, cu alfabetar și amintiri duioase.
Sala Mare sau Galeria Olga – poartă numele soacrei dnei Nagy Ibolya. Si este o călătorie printre păpuși celebre – replici ale celebrităților – Lady Di, Prințul William & Kate Middleton, Audrey Hepburn etc. și păpuși clasice. Majoritatea păpușilor provin de Germania și din Franța.

Merită să afli și despre

Sugestii: