Muzeul Nicolae Frunteş, Șirnea, Brașov. Muzeu etnografic, olimpic şi de artă contemporană

|
47 vizualizări

Muzeu fondat de Nicolae Fruntes, învățător si profesor in satul Șirnea, primul sat turistic declarat oficial in Romania.
Satul Șirnea face parte din comuna Fundata, situata in partea de sud a judetului Brasov, la o distanta de 44 km de municipiul reședința de județ si la 25 km de orașul Râșnov.
Satul Șirnea, așezare tipica de munte din județul Brașov, este situat la altitudinea de 1250 metri, si este adăpostit la poalele versantului sud-estic al masivului muntos Piatra Craiului, zona care oferă încântătoare priveliști.

Clădirea în care este muzeul a fost construită în 1964, până în 1967 a fost primărie și până în 2009 dispensar.

Toate bunurile au fost adunate prin intermediul donațiilor. O deosebită semnificație prezintă: Sala expozițională amenajată în memoria profesorului Nicolae Frunteş; Colecția destinată Legendei Branului (exemplificată expozițional: statui, tablouri, text original, obiecte personale ale Profesorului I. Duicu - autor); Colecția de artă contemporană, constituită din lucrări de artă plastică- picturi ale Grupului Prolog (Paul Gherasim, Horia Paștina, Mihai Sârbulescu, Constantin Flondor etc).

Din 1983 muzeul găzduiește o Secție olimpică.

Merită să afli și despre

Sugestii: